Közeledik a nyár és a szünidő vége: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány folytatja együttműködését, amelynek célja a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer megerősítése.

Az évek óta tartó közös munka során a Hintalovon Alapítvány személyesen és online nyújt segítséget kerületünk lakóinak és az itt dolgozó szakembereknek, hogy a gyermekek biztonságát, védelmét érintő kérdésekben minél tájékozottabbak legyenek, és minél hatékonyabb, összehangoltabb munkát tudjanak végezni.

Ingyenes gyermekjogi tanácsadás és jogsegély legközelebb augusztus 23-án kerül megrendezésre. A szolgáltatás keretein belül bármilyen gyermekvédelemmel és gyermekjogokkal kapcsolatos kérdésben segítenek, legyen szó bölcsődei, óvodai, iskolai ügyekről, vagy válással, láthatással, bántalmazással kapcsolatos kérdésekről.

Szülők, szakemberek, gyerekekkel foglalkozó vagy dolgozó felnőttek jelentkezését egyaránt várják. A cél közös: kiállni a gyerekek biztonságáért, és fellépni a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az ingyenes jogsegély további 2023-as időpontjai:

szeptember 20., 14:00–17:00 óra

október 18., 14:00–17:00 óra

november 15., 14:00–17:00 óra

december 13., 14:00–17:00 óra

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartják, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várnak, szakembereket, laikusokat egyaránt. Akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben nyugodtan felkeresheti őket,
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérik, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

ITT tudnak regisztrálni.

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, csatlakozni ezen a linken lehet:

meet.google.com/bze-txvc-tkd

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

Kérdezzenek bátran, forduljanak bizalommal az alapítvány munkatársaihoz. Köszönjük, hogy Ön is támogatja a munkánkat, és együtt tudunk kiállni a gyerekek biztonságáért, valamint közösen lépünk fel a gyermekbántalmazás minden formája ellen. – írják.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.