A budapesti rendőrök ötnapos hajtóvadászat után elfogták a csütörtöki angyalföldi emberölés gyanúja miatt körözött T. Róbertet.

Budapest XIII. kerületében, egy Véső utcai lakásban csütörtökön éjjel holtan találtak egy fiatal nőt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást. A feltételezett elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki. A hajtóvadászat eredményeként a harmincöt éves T. Róbertet a BRFK bűnügyi bevetési osztályának nyomozói kedden tíz perccel délután egy óra előtt a III. kerületben fogták el. A Római-parton csípték el T. Róbert Dánielt.

A Bors információi szerint a Római-part egyik szakaszán találták meg Róbertet. A férfi ápolatlan külsővel flangált, vélhetően napok óta nem fürdött és nem aludt rendes helyen, azaz valószínűleg hajléktalan életmódot folytatott, amikor a zsaruk lecsaptak rá.

T. Róbert egy romos szállóban húzta meg magát. Lehetséges, hogy elfogásakor éppen ivóvízért ment.
Bár a környék és az út egyáltalán nem elhagyatott, még étterem és büfé is szegélyezi, mégis rengeteg romos, félbehagyott épület található. – többen elmondták: bár sokan sétálnak és bicikliznek erre felé, emellett több, használat alatt álló telephely is van, mi több, a közelben lakóházak is, egy ilyen külsejű férfi valóban nem tűnne fel.

– Simán lehet, hogy csak bóklászó hajléktalannak hitték, vagy csak este jött ki. Itt többen is mászkálnak be a romokba, sokszor piásüvegekkel is tele van, tehát fiatalok és csövesek is bemennek – mondta egy helybeli. Hozzátették, hogy az elhagyatott szállóba, ami rejtekhelyül szolgált Róbertnek napokig, egyáltalán nem nehéz bejutni.
Ide csak az nem megy be, aki nem akar. Simán bemehet az első emeleti lakásokba is bárki, nem kell hozzá fittség, elég egy átlagos fizikum. Mindenki azt hiszi, hogy rácsozott – hát egyáltalán nem az. Simán bejuthatott oda, és ott bárki eltűnhet napokra

 – magyarázta a fiatal. (szerk.)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.