A BTM Aquincumi Múzeum és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat együttműködésében megvalósuló fejlesztés egyik fő elemének, a Szentendrei úti látványsétánynak a kivitelezési munkálatai befejeződtek. 

(ez volt a terv)

Az Aquincum Múzeum  az ország egyik legnagyobb kulturális értékkel bíró intézménye, amelynek megújulása most Európai Uniós támogatással valósulhat meg. A projekt két fő beruházási eleme az Aquincum Múzeum Szentendrei úti látványsétányának kialakítása, valamint a múzeumban meglévő kiállítótér továbbfejlesztése, interaktív megoldásokat tartalmazó kiállítás létrehozása.

A Szentendrei úti látványsétány kivitelezési munkálatai már befejeződtek, zavartalanul lezárult a műszaki átadás-átvételi eljárás, és a különleges látványelemekben gazdag sétányt megnyitották a látogatók számára.  A kivitelezés egyik hangsúlyos eleme, hogy a korábbi rozsdás vaskerítést impozáns élményfal váltotta le, amelyhez egy sétány és egy kőtár is épült. A múzeum Szentendrei úti oldalán létrejövő új elem szöveges információkat közvetít a római városról a látogatóknak, és a látványosság a Dunakanyarba irányuló turistaforgalom érdeklődését is felkeltheti.

A nyár folyamán várhatóan az „Aquincum és a pannóniai Limes” kiállítás új, interaktív megoldásokat alkalmazó kiállítóterének kivitelezési munkálataival is végeznek. A látogatóbarát fejlesztés nemcsak hozzáad a múzeum kulturális vonzerejéhez, hanem a látogatók számára lehetővé teszi azt is, hogy a történelem ne csak megismerhetővé, hanem élővé és megtapasztalhatóvá váljon.

(szerk)

Képeket szívesen fogadunk!
üzenet nekünk

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.