Ugyan a fiatalabb generációknak már igen távolinak tűnik 1984, de a szocreál panel lakótelepek között mégis a legfiatalabbnak számít a Pók Utcai Lakótelep. A telep hangulata nem igazán hasonlít más nagyobb lakótelepekre, mert sok tekintetben már a mai modern lakóparkok egyes jegyeit hordozza a telep felépítése.

pók utcai lakótelep

Öt éven át, három ütemben épült fel a kilencven darab más-más típusú igen csak szellősen felhúzott társasház. Az épületek között nem csak a távolságok kellően nagyok, de a parkosítás szintje és minősége is jócskán felülmúlja egy klasszikus panel lakótelepét.

Mivel az építése a rendszerváltáskor fejeződött be, így már sátortetős (cserépfedéses) panelház is igen sok van. Ez utóbbiakban (két-három emeletesek) már a lakások elosztása is sokkal modernebb, élhetőbb, így
például a nappalik mérete is nagyobb, mint a tízemeletesekben. Ugyanakkor a modernebb épületekben éppen ezért a további szobáknak kevesebb hely jut. Tehát azonos méret mellett három vagy négy szoba helyett összesen két és fél szobát találunk a nagyobb lakásokban.

pók utcai lakótelep

Nem kevesebb, mint 4390 darab lakás található a telepen, amelyek alapterülete 28 és 87 nm között mozog. Az igazi különlegességét e telepnek nem csak a viszonylagos modernitása adja, hanem az elhelyezkedése, illetve a miliője. A Duna part még a telep távolabbi részétől is séta távolságra van, ráadásul ez az igen kellemes hangulatú, Római part, amelyen egymást érik a hangulatos éttermek, és sportolási lehetőségek. Nagy vonzerő még az is, hogy Budapest talán legszebb strandja, az ősfás, rengeteg medencével, sőt kalandparkkal is csábító Római strandfürdő itt található.

A lakótelep elhelyezkedése kiváló, a HÉV illetve buszok és az esztergomi elővárosi vasút megállói közel vannak; arról nem is beszélve, hogy diszkont élelmiszerláncok és hipermarketek is bőven akadnak a közelben.

(szerk.)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.